Chiar și o mică greșeală poate transforma cel mai simplu preparat într-un dezastru culinar.
Mai jos regăsiți 5 greșeli pe care le facem în bucătărie.
1. Curățăm tigăile de fontă cu apă, detergent și bureți de vase. Pentru a curăța tigaia se recomandă folosirea unui servețel de hârtie sau o lavetă.
2. Dezghețăm carnea la temperatura camerei. Recomandat este ca dezghețarea să se facă treptat, adică în frigider.
3. Gătiți o cantitate prea mare de mâncare în aceeași tigaie. Se recomandă prepararea lor în runde. Deși pare să dureze mai mult timp, este doar o impresie greșită. Aglomerarea alimentelor în vasele de gătit scade temperatura la care acestea ar trebui să fie gătite și le face moi și lipicioase în loc să fie crocante și proaspete.
4. Gătești la temperatura greșită. Soluția este să înveți ce fel de cuptor sau aragaz folosești și să stabilești temperatura în funcție de alimentele pe care le gătești.
5. Gătești cu tipul de ulei greșit. Uleiul ars este dăunător. La fel, păstrarea uleiului pentru refolosire poate avea rezultate nocive asupra organismului. Folosirea uleiului de măsline pentru prajit nu este cea mai bună alegere, așa cum uleiul de susan sau de cocos pot da alimentelor arome deosebite.
Mai multe despre ponturi despre gătit găsiți aici.